Čistači cipela

Čistači cipela (1946)

Shoeshine

Redatelj: Vittorio De Sica
Trajanje: 93min
Uloge: Rinaldo Smordoni, Franco Interlenghi, Annielo Mele

Sinopsis

OSCAR 1948.- počasno priznanje!

Nominaicija za najbolji originalni scenarij!

Dvojica dječaka u postratnom Rimu preživljavaju od čišćenja cipela američkim vojnicima. Pasquale ima 15 godina I beskućnik je. NJegov mlađi kompanjon, Giuseppe, ima obitelj, no oni su izbjeglice I žive na nekoliko metara kvadratnih.Dječaci imaju jednu želju: kupiti konja. No uskoro će završiti u zatvoru..

Film jednog od najvećih talijanskih redatelja, Vittoria De Sice, predstavnika tamošnjeg filmskog pravca, neorealizma. De Sica je uz ovaj režirao brojne filmske klasike, između ostalih I  dobitnike Oscara, filmove Kradljivci bicikala te Vrt Finzi Continijevih.

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum