Paisa

Paisa (1946)

Paisa

Redatelj: Roberto Rosselini
Trajanje: 120min
Uloge: Carmela Sazio, Gar Moore, William Tubbs

Sinopsis

Šest priča koje se dešavaju za vrijeme savezničke okupacije Italije u vrijeme 2. svjetskog rata., od Sicilije pa na sjever do Venecije.
Jedna žena vodi savezničke vojnike preko minskog polja, ona pogine štiteći jednog od njih, no Amerikanci misle da ga je sama ubila. Ulični mangup ukrade cipele američkom vojniku koji ga zbog toga proganja. Američki vojnik susreće ženu na dan kad je Rim oslobođen, za šest mjeseci sreću se ponovno: on je ciničan, ona je prostitutka... Američka medicinska sestra je u potrazi za partizanom kojeg voli a put joj priječe njemački napadi. Tri kapelana, jedan od njih je Židov nastanjuju se u samostanu na sjeveru Apenina. Saveznički vojnici i partizani pokušavaju izbjeći zarobljavanje u maršu preko rijeke Po.

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum