Kraljev govor

Kraljev govor (2010)

The King's Speech

Redatelj: Tom Hooper
Kategorizacija: 12
Trajanje: 118min
Uloge: Colin Firth, Geoffrey Rush, Helena Bonham Carter

Sinopsis

OSCAR 2011.- Najbolji film, režija, scenarij i glavni glumac

ZLATNI GLOBUS 2011.- Najbolji glumac

Inspirirano istinitom pričom o Albertu, Vojvodi od Yorka znanom kao Bertie, drugom u redu nasljeđivanja krune u Velikoj Britaniji 1930-ih. Vojvoda je patio od ozbiljne govorne "mane" koja mu je jako narušavala mogućnost izbora za kralja. Njegova pretjerana stidiljivost te tako nemogućnost javnog govora brižljivo je čuvana tajnom. No poznanstvo sa Lionelom, govornim terapeutom budućem će kralju Gerogeu VI jako pripomoći.

Oscarima ovjenčana priča o jednom davnom vremenu i dvojbama koje su jednog čovjeka natjerale da se propita je li dovoljno spreman na velike uloge!

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum