Van Helsing

Van Helsing (2004)

Van Helsing

Redatelj: Stephen Sommers
Trajanje: 145min
Uloge: Hugh Jackman, Kate Beckinsale

Sinopsis

U vrijeme kad je nadnaravno  još bilo sveprisutno  i kad su mitska čudovišta  još hodila mrakom jedan se čovjek  borio protiv misterija skrivenih u jezovitoj tmini. Njegovo je ime bilo Gabriel Van Helsing. Progonjen je prošlošću koje se ne može sjetiti te vođen misijom koje se ne može otresti. Postavljen od tajne organizacije da pronalazi i uništava svjetsko zlo, njegovi će mu napori priskrbiti strašan naslov: Ubojica.

Izopćenik, bjegunac i usamljenik, progonjen je od onih  koji ne znaju za pravu narav njegove misije. Kad ga put dovede u strašnu Transilvaniju on upoznaje svijet gdje vladaju  zli, zavodljivi i nepobjedivi vampiri.

Anna Valerious je jedna od posljednjih izdanaka moćne kraljevske obitelji, sad skoro potpuno istrijebljene od zlokobnog Dracule. Neustrašivi borac, ona se sprema  na ukidanje kletve koja visi nad njenom obitelji, samo jednim mogućim načinom, istrebljenjem vampira...

Anna i Van Helsing zajedno će krenuti u ubilački napad protiv Dracule i njegove strahovlade. No izazvavši neprijatelja koji nikad ne umire, Van Helsing će otkriti tajnu kakvoj se nije nadao, vezanu za neriješenu misteriju njegove vlastite prošlosti.  

.