Elitna postrojba

Elitna postrojba (2007)

Elite Squad

Redatelj: José Padilha
Trajanje: 115min
Uloge: Wagner Moura, Caio Junqueira, André Ramiro

Sinopsis

Berlin film festival 2008. – Zlatni medvjed
Cinema Brazil grand prize 2008 – najbolji/a: glumac (Wagner Moura), snimatelj, redatelj, montažer, šminka, zvuk, specijalni efekti, sporedna muška uloga

Kaos Rio de Janeira. Trošne favele i ušminkane plaže. Crno i bijelo. Mjesto gdje se ne zna tko su veći kriminalci: kriminalci koji dilaju drogu ili korumpirani policajci. Papa stiže u Rio, a to je prilika da se napravi malo reda u gradu. Za uvođenje reda zaduženi su pripadnici BOPE-a (Bojne za specijalne policijske operacije), specijalne postrojbe koja to radi na zbilja osebujan način. Neka će prijateljstva biti prekinuta a ljudske vrijednosti posve izokrenute u vremenu u kojem caruje mafija…..

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum