Požuda, oprez

Požuda, oprez (2007)

Lust, Caution

Redatelj: Ang Lee
Trajanje: 157min
Uloge: Tony Leung Chiu Wai, Wei Tang, Joan Chen, Lee-Hom Wang

Sinopsis

Šangaj, 1942. Vrijeme je 2. svjetskog rata i japanske okupacije tog kineskog grada. Elegantna gospodja Mak ulazi u bar, sjedne i čeka…Počinje se prisjećati događaja iz prijeratne Kine, točnije 1938. godine.
Ustvari njezino pravo ime nije gđa Mak već Wong Chia Chi. Rat je na vidiku, njezin je otac izbjegao u Englesku a ona je tek stidljiva studentica koja susreće gorljivog Kuanga. Kuang je patriota a Wong misli da je našla svoj poziv u teatru. I rodjen je plan veći od života. Ubiti japanskog kolaboracionista gospodina Yee-a i nije tako lak zadatak. Wong preuzima ulogu gđe Mak koja Yee-a treba zavesti i predstava može započeti. No ne ide uvijek sve prema unaprijed smišljenom scenariju. Šangaj 1941. Wong je emigrirala u Hong Kong a Kuang se ponovno pojavljuje u njezinom životu. Sada kao pripadnik organiziranog pokreta otpora on je nagovara da ponovno preuzme ulogu gđe Mak. Cilj je stari: ubojstvo Yee-a koji je sad vrhovnik u marionetskoj kineskoj vladi.

Identiteti su nešto najkrhkije u vrijeme trubulentnih događanja,
prava su lica skrivena duboko ispod kamenih, opreznih fasada.
Strast je jedino što može skinuti maske..

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum