Služio sam engleskog kralja

Služio sam engleskog kralja (2006)

I Served the King of England

Redatelj: Jirí Menzel
Trajanje: 120min
Uloge: Ivan Barnev, Oldrich Kaiser, Julia Jentsch

Sinopsis

Jan Dite je vrlo ambiciozan tip. On je mladi provincijski konobar koji želi postati milijunaš. I za to ne štedi sredstva. Tako ubrzo iz malog puba dospijeva do luksuznog bordela te konačno do elegantnog praškog restorana.
Sad su već kasne 1930-te i stvari se kompliciraju. Hitler počinje svoje pohode i ništa više nije kao prije. Jan se zaljubljuje u arijevku Lisu preko koje će doći u posjed basnoslovno vrijednih maraka židovskog porijekla. Put do njegova konačnog cilja da postane milijunaš naglo postaje ostvariv. No promjena režima nakon završetka rata dodatno će zakomplicirati Janov život....

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum