Magične noći

Magične noći (2018)

Magical Nights

Redatelj: Paolo Virzì
Kategorizacija: 12
Trajanje: 125min
Uloge: Mauro Lamantia, Giovanni Toscano, Irene Vetere

Sinopsis

Ljeto je 1990. godine. Radnja filma „Magične noći“ odvija se u vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu i prati priču troje mladih ljudi u dvadesetim godinama: Antonina, Eugenije i Luciana. Unatoč činjenici što se radi o troje bitno različitih ljudi, svi dijele isti san: postati scenaristi.

Njih troje susreću se u Rimu na dodjeli prestižne nagrade Solinas, a svo troje nalaze se u posljednjoj rundi za odabir tko će nagradu i osvojiti; kompleksnost situacije u kojoj se nalaze je istovremeno fascinantna, zavodljiva, ali i zastrašujuća za svo troje protagonista. Premda svo troje jedno drugom čuvaju leđa, ubrzo će se naći u hektičnom labirintu obećanja, umjetnosti, gluposti, ljubavnih priča i seksa, strategije i odnosa s javnošću, budala i poremećenih likova.

Međutim, kada poznatog producenta pronađu mrtvog u automobilu koji se nalazi na dnu rijeke Tiber, njih troje počinje ispitivati policija kao glavne osumnjičene za ovaj brutalni zločin. Veliki i potencijalni motiv svakako postoji… No jesu li oni zaista krivi?