Krv moje krvi

Krv moje krvi (2015)

Blood of my Blood

Redatelj: Marco Bellocchio
Kategorizacija: 12
Trajanje: 106min
Uloge: Roberto Herlitzka, Pier Giorgio Bellocchio, Alba Rohrwacher

Sinopsis

"Krv moje krvi" je film smješten u gradić Bobbio i podijeljen je na dva dijela koji prate dve linije radnje. One su ujedno i povezane i odvojene, kako glumcima i likovima, tako i u detaljima i u generalnom tonu. Prva priča je smještena u 17. stoljeće u okruženje samostana. Oficir Federico (Pier Georgio Bellocchio) dolazi istražiti smrt svog brata svećenika koji se ubio i tako počinio najveći grijeh, pa je sahranjen na groblju za magarce i razbojnike, što njegovoj uglednoj obitelji pričinjava sramotu. Jedini izlaz je da se dokaže da ga je časna sestra Benedetta (Liberman) sa kojom je provodio puno vremena pred smrt zavela, što implicira da je ona vještica koja je prodala dušu vragu. To dovodi do inkvizicijskog suđenja i tri iskušenja (suze, voda i vatra), ali i do sve dublje povezanosti između nje i Federica.
Okidač druge linije radnje, smještene u suvremeno vrijeme, je jedna figura prisutna, ali neobjašnjena u prvom dijelu. U drugom dijelu je on grof Basta (Herlitzka) koji sa svojom poslugom živi daleko od očiju javnosti u sada napuštenom samostanu. Grof, međutim, ima čudnu osobinu da se po mjestu šeta isključivo noću... Bilo kako bilo, u grad dolazi ruski investitor (Franek) koji želi kupiti samostan i to pokušava ostvariti preko korumpiranog poreznog inspektora Federica (opet Bellocchio), ali nalazi na otpor gradskih glavešina i viđenijih ljudi koji sami imaju svoju korupcionašku šemu na čijem vrhu je sam grof.

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum