Sophie Scholl: Posljednji dani

Sophie Scholl: Posljednji dani (2005)

Sophie Scholl: Last Days

Redatelj: Marc Rothemund
Trajanje: 117min
Uloge: Julia Jentsch, Fabian Hinrichs, Gerald Alexander Held

Sinopsis

Minhen 1943.

U vrijeme dok Hitler vodi bespoštedan i razarajući rat u Europi grupa mladih ljudi, uglavnom studenata, prepuštaju se pasivnom otporu kao jedinom efektivnom načinu da se suprotstave nacističkom ratnom sklopu.
Osnivaju Bijelu ružu, pokret otpora posvećen uništenju Trećeg Reicha. Sophie Scholl je njihov jedini ženski član. Isprva bezopasna i nevina, vremenom će postati njihovom glavnom uzdanicom. 18. veljače 1943. Sophie i njenog brata Hansa uhvate pri distribuciji letaka te ih uhite. U sljedećih nekoliko dana Sophie će prolaziti nemilosrdno ispitivanje Gestapo oficira Mohra. Ona laže i negira optužbe te skoro oboružava svog protivnika. No zatim je ipak prisiljena priznati sve ne bi li zaštitila brata i ostale članove Bijele ruže.Dirnut hrabrošću Sophie Scholl, Mohr će joj čak ponuditi izlaz no po cijenu izdaje ideala. Ona odbija ponudu, zapečativši tako svoju sudbinu...

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum